Matkakohteet
Virkistysmatkat, TALLINNA

Lähde rentoutumaan Tallinnaan kylpylöihin edullisilla virkistysmatkoillamme!

virkistys

Valitse virkistysmatka listasta saadaksesi lisää tietoa.

Lähetä kysely TÄSTÄ!

Tallinna

Hieman yli 400 000 asukkaan Tallinnasta tuli itsenäisen Viron pääkaupunki vuonna 1991.

Tallinnan suosittuihin nähtävyyksiin kuuluu historiallinen vanhakaupunki ja kaupungin muuri, joka on kaksi kilometriä pitkä ja käsittää yhteensä 26 tornia. Tallinnan vanhankaupungin alue on kuulunut Unescon maailmanperintölistalle vuodesta 1997 lähtien. Vanhan kaupungin keskus, Raatihuoneen tori, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa, toimi kauppapaikkana jo ennen itse raatihuoneen rakentamista. Aukiolla järjestettiin juhlia, mutta myös teloituksia. Nykyään tori on kesäisin täynnä terasseja. Lisäksi Raatihuoneen torilla järjestetään käsityömarkkinoita ja konsertteja, sekä keskiaikaiset karnevaalit. Talvella Raatihuoneen torilla järjestetään kuuluisat joulumarkkinat.

Suosittuja vierailukohteita ovat myös kasvitieteellinen puutarha, joka sijaitsee Pirita-joen rannalla. Kasvihuoneissa on 2400 erilaista kasvia. Kesäisin voit nauttia kauniista puutarhoista ja rentoutua, tai vierailla kuukausittain vaihtuvissa näyttelyissä.

Tallinnan vanhin kirkko on tuomiokirkko ja se on myös suosittu vierailukohde. Kirkko rakennettiin noin vuonna 1230. Kirkko nykyisessä muodossaan on monen rakennuskauden tulos. Alun perin kirkko oli puukirkko, kun taas kirkon torni on peräisin barokin ajalta ja kirkossa olevat kappelit ovat vieläkin uudempia. Kirkossa voi nähdä 1400-1700 luvuilta olevat hautalaatat, sekä aatelissukujen vaakunataulut. Kirkkoon on myös haudattu monia korkea-arvoisia henkilöitä.

Tallinnan eläintarhassa pääsee tutustumaan 350 eri eläinlajiin, joita ovat esimerkiksi tiikeri ja norsu. Tropiikkitalossa pääsee tutustumaan sademetsän asukkaisiin ja simpansseihin, sekä krokotiileihin. Eläintarha on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Kadriorgin palatsi on Pietari Suuren vaimolleen Katariina I:lle rakennuttama upea barokkipalatsi. Linnassa voi tutustua ulkomaalaisen taiteen kokoelmaan, sekä myös suomalaisten taiteilijoiden töihin. Linnan puisto suihkulähteineen on näkemisen arvoinen ja vie kävijänsä hetkellisesti mukaan tsaarien ajan loistokkuuteen.

Katariinan käytävässä, joka avattiin yleisölle uudelleen vuonna 1995, pääsee mukaan keskiaikaiseen tunnelmaan. Monen eri alan käsityöläisverstaissa, jotka sijaitsevat 1400-1700-luvuilla rakennetuissa taloissa, pääsee tutustumaan tuotteiden tekoprosesseihin, sekä ostamaan valmiita tuotteita.

Näiden lisäksi Tallinnassa on paljon museoita, joista jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavan käyntikohteen. Museoita on esimerkiksi kaupunginmuseo, Viron historiallinen museo, kidutusmuseo, luonnontieteellinen museo, taidemuseo ja palotorjuntamuseo.

Tallinnasta on hyvät kulkuyhteydet ympäri maailmaa niin laivalla, junalla kuin lentokoneellakin. Kaupungin sisällä on toimivat raitiovaunu, linja-auto - ja johdinautoreitit, sekä edulliset taksit.

Tallinna on myös vanha Olympia-kaupunki, sillä siellä pidettiin Moskovan Olympialaisten purjehduskilpailu vuonna 1980.

tuomiokirkkokaupunginmuuri